Un any més des de GremiCarn ofereix una nova edició de l'Agenda d'Autocontrol pel pròxim 2018.

EDICIÓ IMPRESA:
Tots aquells socis interessats a tenir un exemplar imprès de l’agenda, han de reservar-la a través de les oficines gremials, telèfon 93 424 10 58 o e-mail info@gremicarn.cat. Preu: 15€

EDICIÓ DESCARREGABLE:
Totes aquelles persones que desitgin descarregar-se l'Agenda Autocontrol en format pdf de forma gratuïta ho poden fer clicant AQUÍ.

APLICACIÓ DE MICROSOFT:
Com a novetat d'enguany, ja està disponible la nova aplicació Agenda d'Autocontrol Alimentari a la Microsoft Store per a ordinadors, mòbils i tauletes a un preu de 69€. Una iniciativa realitzada gràcies al soci Carlos Pastor i amb el suport de la Fundació Oficis de la Carn i la Federació Catalana de Carnissers Xarcuters - Cansaladers. Per a tots aquells interessats amb aquesta nova eina, entrant en el següent enllaç podran comprar-lo i veure les característiques del programa: Web de l'aplicació.
En aquest altre enllaç podran veure un videotutorial sobre el seu funcionament: Veure el videotutorial

Recordem que l’Agenda està disponible on-line a través del portal web per a tots els socis dels gremis de la Federació. Només cal que estiguin registrats i la mateixa clau d’accés els donarà l’entrada a l’Agenda.

 

Objectiu de l'Agenda d'Autocontrol

Tots els establiments alimentaris sense excepció, han d'assegurar que els aliments que manipulen, transformen, elaboren, comercialitzen o subministren, tinguin les màximes garanties higièniques i sanitàries. En aquest aspecte, la normativa vigent exigeix que tots els establiments (botigues incloses), implantin un sistema d'autocontrol basat en la metodologia d'anàlisis de perills i punts de control crítics (APPCC), en funció de la mida i de les manipulacions i procediments que es duguin a terme a l'establiment.

La Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters va impulsar l'any 1998, mitjançant la FUNDACIÓ OFICIS DE LA CARN, l'elaboració de la Guia de Pràctiques Correctes d'Higiene per als establiments d'elaboració i comerç minorista de la carn i menjars per emportar (GPCH).
Aquest document, elaborat d'acord amb el que estableix la normativa vigent, i reconegut d'interès sanitari pel Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya, pot ser utilitzat de forma voluntària per tal de garantir que es compleixen les normes sanitàries previstes en la normativa vigent i que s'aplica el sistema d'autocontrol basat en l'APPCC.

L'aplicació voluntària de la GPCH requereix d'uns recursos addicionals que han de facilitar la implantació i l'adequació dels seus postulats i continguts als establiments del comerç minorista de la carn i menjars per emportar. Aquests recursos comencen per una formació bàsica i obligatòria per tots aquells que vulguin utilitzar la GPCH. També s'hi inclou un seguit de documentació que facilita la comprensió i la implantació als establiments.
Els resultats finals de la implantació del sistema d'autocontrol són els anomenats registres i resultats de controls, dades que s'han de conservar a disposició de l'autoritat sanitària durant com a mínim un any.

Per tal de facilitar-vos el registre dels resultats dels controls que l'autoritat sanitària consideri necessari instaurar al vostre establiment, hem dissenyat l'agenda que avui us fem arribar de forma totalment gratuïta. En ella hi trobareu els apartats necessaris per anotar els resultats dels vostres controls i verificacions durant tot l'any. Llegiu les instruccions que hi ha al començament i segurament no us serà massa dificultós el seu ús. En qualsevol cas si us sorgeixen dubtes podeu consultar-ho al Gremi.

Accedir