El Gremi de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters de Barcelona i Comarques, GremiCarn, és una organització empresarial sense ànim de lucre que fa més de 150 anys que defensa i representa els interessos de les empreses de les comarques barcelonines especialitzades en el comerç detallista de la carn i la elaboració artesana de productes carnis i menjars cuinats, els quals, amb el seu bon fer, han mantingut durant generacions la tradició xarcutera catalana.

 

Que fem

Els tres àmbits bàsics d’actuació són: la defensa i representació d’interessos, la formació i la transferència d’innovacions al sector, i la prestació d’assessorament i serveis a les empreses associades.

Defensa i representació:

Directament en el seu àmbit d’actuació provincial, o a través de les organitzacions sectorials a les que pertany - Federació Catalana de Carnissers i Xarcuters-Cansaladers, Confederación Espanyola de Carniceros, i Confederació Internacional de la Carnisseria Xarcuteria - GremiCarn defensa i representa els interessos de les seves 700 empreses associades en tots els estaments polítics en els que considera necessari fer sentir la veu del seu col·lectiu.

Formació i innovació:

GremiCarn va fer donació del seu patrimoni l’any 1996 per poder crear la Fundació dels Oficis de la Carn. És aquesta Fundació la que, a través de la seva Escola hereva de la Escola gremial que ja existia des de l’any 1973, forma, investiga i fa propostes d’innovacions per a totes les empreses del sector a Catalunya.
Des de la Fundació es treballa per formar a les noves generacions de professionals del sector i s’ofereix un ampli programa de cursos formatius i de reciclatge que permeten promoure noves iniciatives i reforçar l’assessorament que donen als seus clients.

Assessorament i serveis:

Les empreses associades tenen assessorament en tot allò que afecta als seus negocis i se’ls ofereix serveis especialitzats en els àmbits fiscals, laborals o jurídics, entre d’altres.