• Curs Monogràfic

Canelons

Dies: 13 de novembre
Horari: de 16 a 20h.
Professor: Francesc Reina
Modalitat: Presencial

MONOGRÀFIC: CANELONS 2017

Objectiu

Sessió Monogràfica dedicada a l’elaboració i presentació de diferents propostes de canelons en vistes a ser inclosos en àpats festius i a la vegada en esdeveniments més especials o singulars i fins i tot formar part dels àpats diaris de tot l’any.

Els canelons tradicionalment han format part dels àpats de les grans ocasions al nostre país. Les xarcuteries se n’han fet ressò i a hores d’ara hi són omnipresents en la seva oferta, no només durant les festes de Nadal si no també al llarg de l’any. Són productes ben acceptats pels consumidors i sobre tot pràctics i nutritius, i que agraden molt als consumidors de totes les edats.

Com tots els productes de xarcuteria, partint d’una excel·lent base tradicional, estan oberts a noves propostes i innovacions que poden fer que l’oferta de canelons sigui present al llarg de l’any i s’adapti a qualsevol tipus d’àpat o esdeveniment.

Conceptes a desenvolupar. Programa

• Continguts, receptes i presentacions de canelons.
• Treball i preparació de farses i beixamels.
• Treballarem també amb les mides, formes, volums, textures i colors.
• Coneixement dels ingredients, additius i condiments i les tècniques de conservació, presentació per a la venda i propostes culinàries.
• Elaboració, presentació i degustació de diferents propostes de canelons i lasanyes, des dels més clàssics: els canelons de Sant Esteve, els més sofisticats: canelons trufats o d’ànec amb ceps, fins els més agosarats: amb torró, i com no, altres propostes per aprofitar els productes de xarcuteria o propostes més creatives per ocasions singulars. També farem alguna proposta amb vegetals.

Procediments

La sessió es desenvoluparà en forma de demostració pràctica per part del professor en la qual es procedirà al treball dels diferents ingredients, per acabar presentant els productes, fomentant a la vegada, la innovació i el desenvolupament de noves formes de presentació, conservació i consum.

Cada alumne disposarà d’un dossier per al seguiment del curs i per recollir les tècniques dels diferents productes a elaborar. També es fomentarà la participació directa en l’elaboració i sobre tot les intervencions i el diàleg entre professor i alumnes.

Destinataris

El curs va destinat als professionals de la carnisseria i xarcuteria amb autorització sanitària d’elaboració.


Data: dilluns 13 de novembre
Hora: de 16 a 20h
Lloc: Aula cuina. Fundació Oficis de la Carn.
Professor: Francesc Reina
Núm. Alumnes: 20
Drets d’inscripció: 110€ pels socis dels gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters. No Socis 220€

Per inscripcions ompliu el següent formulari

Si vols compartir...